bogrács
Gönyűi ecetes hal.
Receptet feltöltötte: Cserigyu
Gönyűi ecetes hal.
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

Pontyból,Kárászból,vagy bármilyen nagyon szálkás halból.

Elkészítési módja:

A halat megtisztitjuk,és patko alaku szeletekre vágjuk,kb 1,5 cm re re.Be panirozzuk,mintha rántott húst készítenénk,és kirántjuk.Megtisztitunk 3 nagyobb hagymafejet,és karikára szeleteljük.Egy nagyobb tál aljára hagyma karikákat rakunk,rá a kirántott halszeleteket,újra hagyma,babérlevél 3-4 db,és pászem egész bors,majd addig ismételjük mig a hal elnem fogy,és atetejét hagymával le zárjuk.Ecetes saláta levet forralunk,ízlés szerint,és ezzel leöntjük a halat ,úgy hogy el lepje.Mikor kihült hűtőbe tesszük 2 napra hogy a szálkák puhuljanak.Nagyon finom,és nem kell szálkázni.Jó étvágyat hozzá.

Hozzászólások
TaTa472009.03.24.Gyakran készitek,nagyon finom!
A halak színét a bőrükben termelődő különféle színsejtek aránya határozza meg. Ha egy faj irharétegében nagy mennyiségű guanin termelődik, akkor a hal színe ezüst lesz. Ha melanin sejtekből van több, fekete vagy barna lesz a bőrszín. Sárga szín akkor fordul elő, ha a xantofill színsejt dominál, míg piros akkor, ha az eritrofill van nagyobb számban jelen.