bogrács
Gönyűi ecetes hal.
Receptet feltöltötte: Cserigyu
Gönyűi ecetes hal.
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

Pontyból,Kárászból,vagy bármilyen nagyon szálkás halból.

Elkészítési módja:

A halat megtisztitjuk,és patko alaku szeletekre vágjuk,kb 1,5 cm re re.Be panirozzuk,mintha rántott húst készítenénk,és kirántjuk.Megtisztitunk 3 nagyobb hagymafejet,és karikára szeleteljük.Egy nagyobb tál aljára hagyma karikákat rakunk,rá a kirántott halszeleteket,újra hagyma,babérlevél 3-4 db,és pászem egész bors,majd addig ismételjük mig a hal elnem fogy,és atetejét hagymával le zárjuk.Ecetes saláta levet forralunk,ízlés szerint,és ezzel leöntjük a halat ,úgy hogy el lepje.Mikor kihült hűtőbe tesszük 2 napra hogy a szálkák puhuljanak.Nagyon finom,és nem kell szálkázni.Jó étvágyat hozzá.

Hozzászólások
TaTa472009.03.24.Gyakran készitek,nagyon finom!
A viza íváskor akár 7 millió ikrát is lerakhat, azonban csak 12-18 éves korában éri el az ivarérettséget. Hossza elérheti a 9 métert, súlya pedig az 1500 kilogrammot. Akár 100 éves koráig is élhet.