bogrács
HALFÜSTÖLÉS
Receptet feltöltötte: bizso
HALFÜSTÖLÉS
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

Ízlés szerinti halfajta,(mennyiséget nem írok,mert a hozzávalók változtathatók) 2-3 kávéskanál koriander,és egészbors.2-4 evőkanál só,3-4 babérlevél,2-3 gerzd fokhagyma.

Elkészítési módja:

2 l vizet felforralun a fűszerekkel,a fokhagyma kivételével.Ez utóbbit csak akkor adjuk hozzá péppé zúzva,ha a páclé kihűlt.Ezt a levet a megtisztított,mosott,esetlegesen hurokkötéssel rögzített haldarabokra öntjük,és 4-10 órát pácolódni hagyjuk.(a kötözés fontos lehet ha a haldarabok nagyobbacskák,mert laza szerkezete miatt a tűztérbe eshet)Melegfüstölés esetén elkészül kb 1 óra alatt,amit lemezzel letakart izzó fahasábokon végzünk,hideg füstnél kb 4-8 óra fűrészporon.(itt a halhús picit nyersebb marad!)Megfelel hozzá szilva-,cseresznye-,bükk-,esetleg akácfa is.

Hozzászólások
halaskarcsi2013.12.17.Már végigfüstöltem az összes nálunk fogható halat+lazacot és pangasiust is.Egyik jobb mint a másik.Csak javasolni tudom a halfüstölést.Egy kis találékonysággal készíthető otthon is füstölő,nem kerül sokba.Nem kell megvenni a gyárit.Hajrá,lehet kisérletezni!
petty22009.05.12.Nagyon sirály.
A hím kecsege 4-5 évesen, míg a nőstények csak 5-6 éves korukban érik el az ivarérettséget. Mivel az első években ez a faj igen gyorsan fejlődik, gyakran előfordul, hogy hamarabb eléri a kifogható legkisebb méretet (45 cm), mint a szaporodóképes állapotot. Így számos esetben előfordul, hogy még az első ívása előtt kifogják vizeinkből.