bogrács
HALNYÁRS FATÁLON
Receptet feltöltötte: admin
HALNYÁRS FATÁLON
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

50 dkg pontyfilé
20 dkg zöldborsó    
10 dkg szalonna
40 dkg alma
15 dkg vöröshagyma
20 dkg csemege uborka
8 gombafej
1 kávéskanál porcukor

1 késhegynyi őrölt fehérbors
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál citromlé
2 dl tejföl
1 kávéskanál mustár
1 gerezd fokhagyma
10 dkg majonéz
30 dkg főtt burgonya

Elkészítési módja:

1. A megtisztított és szálkátlanított pontyot és a szalonnát kockákra vágom, a vöröshagymát felkarikázom. Az így előkészített hozzávalókat felhúzom hurkapálcára. A megtisztított gombafejeket a végére teszem. Az előkészített halnyársakat megsózom, hőálló edénybe rakom, és tejföllel meglocsolom. (A tejfölbe egy gerezd zúzott fokhagymát keverek.) Sütőben jól átsütöm.
2. A főtt burgonyát, a csemegeuborkát, a hámozott almát, apró kockákra vágom, és hozzákeverem a főtt (esetleg konzerv) zöldborsót is.
3. A majonézt csipetnyi sóval, citromlével, tejföllel, porcukorral, borssal mustárral ízesítem, és ebbe keverem az összevágott anyagokat.
4. A halnyársat és a majonézes salátát együtt tálalom fel

Hozzászólások
carphanter2008.08.15.Az alapötlet jó.De a tálalás ezen a,, szúrágta deszkadarabon"ráadásul lefolyik
róla a majonéz, zsír étkezés közben.Ha már tesztek fel fotót,igényesebb legyen.
Nagyon örülök a fotós recepteknek,én is készítek,igaz nem vagyok profi fotós.
Ha a szemnek tetszik az étel az ízét is könnyebben elfogadjuk még ha nem is a mi
kedvencünk.Halat ritkán eszem,de érdekelnek az elkészítésének a módjai.
Nem kekeckedni akarok csupán egy észrevétel.ÜDV.
A jól bevált harcsázó technika a kuttyogatás ősi magyar horgászmódszer!