bogrács
HARCSA KÁPOSZTÁBAN
Receptet feltöltötte: admin
HARCSA KÁPOSZTÁBAN
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1 kg harcsa
1 teáskanál pirospaprika                   

50 dkg savanyú káposzta   
5 dkg liszt
1/2 csomag kapor    
10 dkg zsir
1 mokkáskanál bors     
15 dkg füstölt szalonna
1 cseresznyepaprika
20 dkg vöröshagyma
2 dl tejföl

Elkészítési módja:

1. A harcsát megtisztítom, patkó alakú szeleteket vágok belőle, megsózom és a hűtőbe teszem. Kb. fél óra múlva lisztben megforgatom, kevés zsírban elősütöm és félreteszem.
2. Visszamaradt zsírjában a kockákra vágott szalonnát üvegesre pirítom, azután hozzáteszem a finomra vágott vöröshagymát. Együtt pirítom tovább, majd pirospaprikával ízesítem, illetve    színezem. Hozzáadom az átmosott savanyú káposztát, és enyhén megpirítom. Ezután kevés vízben készre párolom. Fűszerezés után tejfölös habarással sűrítem és felforralom.
3. A tetejére helyezett halszeletekkel együtt fedő alatt készre párolom. Tálaláskor tejföllel, finomra vágott kaporral és kakastaréjjal díszítem.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A süllő (Sander lucioperca) világrekordját Friedrich Kraus tartja 1990-ben fogott 116 cm hosszú, 18,70 kilogrammos zsákmányával. A fogás a Duna ausztriai szakaszán történt.