bogrács
HARCSA TEJSZÍNES GOMBAMÁRTÁSSAL
Receptet feltöltötte: admin
HARCSA TEJSZÍNES GOMBAMÁRTÁSSAL
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

4 db egyenként kb. 15 dkg-os harcsa

6-7 dkg liszt
a sütéshez: 5-6 evőkanál olaj
a mártáshoz:                       
1 kisebb vöröshagyma
1 csapott kiskanál ételízesítő
5 dkg vaj
fél mokkáskanál őrölt bors
30 dkg csiperke
2 -2 dl tejszín és víz
2 csapott evőkanál liszt

Elkészítési módja:

A halfilét besózzuk és félretesszük, amíg a mártást elkészítjük. Ehhez a hagymát lehéjazzuk, finomra aprítjuk, majd a vajon megfonnyasztjuk. A gombát is megtisztítjuk, fölszeleteljük, a hagymához adjuk, kevergetve 3-4 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük, és még 1 percig a tűzön hagyjuk. Ezután az ételízesítővel meg a borssal fűszerezzük, a tejszínnel és a vízzel fölöntjük. Kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt a leve mártásszerűen besűrűsödik. A halat lisztbe    forgatjuk és a forró olajban oldalanként kb. 3-3 perc alatt megsütjük. Jól lecsöpögtetjük, majd tálaláskor a forró gombamártással leöntjük. Zúzott fokhagymával ízesített burgonyapüré illik hozzá köretnek, amit reszelt sajttal is meghinthetünk. Aki idegenkedik a fokhagymától, el is hagyhatja.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
Az amúr (Ctenopharyngodon idella) eredeti elterjedése a Jangce és a Sárga-folyó volt. A XX. században kezdték telepíteni világszerte ennek köszönhetően nemcsak Európába, hanem a tengerentúlra is eljutott. Hazánkban az első regisztrált amúr telepítés 1968-ra datálódik, melynek helyszíne a tatai Cseke tó volt.