bogrács
HARCSAPAPRIKÁS
Receptet feltöltötte: admin
HARCSAPAPRIKÁS
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1 kg harcsa
1 kis fej vöröshagyma
5 dkg sertészsír
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 csapott evőkanál pirospaprika
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl


Elkészítési módja:

1. A harcsát többször megmosom, közben gondosan lekaparom a nyálkát a bőréről, kibelezem, és nagyobb darabokra felvágom. Besózom.
2. A fejét egyliternyi vízzel felteszem főni, hogy legyen egy kevés halalaplevem.
3. A vöröshagymát finomra vágom, kevés zsírban megfuttatom, és ráteszem a haldarabokat.   Néhány percnyi pirítás után beleteszem a feldarabolt zöldpaprikát, a paradicsomot, és meghintem pirospaprikával. Óvatosan megkeverem, keverem, felöntöm a leszűrt halalaplével, és fedő alatt megpárolom.
4. Amikor a hal már majdnem megpuhult, liszttel elkevert tejföllel besűrítem a levét. Még      egyszer felforralom.
5. Stílusosan bográcsban is tálalhatom. A tetejére kevés tejfölt locsolok. Zöldpaprika- és paradicsomszeletekkel díszítem.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
Az első ragasztott nádbotot egy amerikai hegedűkészítő mester alkotta meg 1846-ban.