bogrács
HORTOBÁGYI RAKOTT HAL
Receptet feltöltötte: admin
HORTOBÁGYI RAKOTT HAL
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1 kg burgonya
4 dkg zsír

80 dkg ponty
(színhús)
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma

Elkészítési módja:

1. A megtisztított burgonyát vékony szeletekre vágom. A felét jól kizsírozott tepsibe rakom, megsózom, ráteszem a felszeletelt, megsózott halat, majd a megmaradt burgonyával beborítom.
2. A tetejére vékony füstöltszalonna-szeleteket és karikákra vágott vöröshagymát teszek. Forró sütőben, mérsékelt tűzön megsütöm.
3. Ha szükséges, kevés vízzel kicsit meglocsolom.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A világ halfajokban leggazdagabb családja a pontyféléké, 1500-nál is több alfajt számlál. Megtalálhatók a trópusi- és mediterrán égövben éppúgy mint a sarkvidéken túli édesvizekben. Eredetileg Afrikában, Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában voltak őshonosak, mára azonban a mesterséges telepítéseknek köszönhetően az összes kontinensen fellelhetők.