bogrács
Káposztás csuka
Receptet feltöltötte: fisher
Káposztás csuka
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

80 dkg csukafilé, 50 dkg savanyú káposzta, 2 evőkanál cukor, 4 db babérlevél, 2 dl hallé, só, liszt a halszeletek forgatásához, olaj, 2dcl tejföl, bors.

Elkészítési módja:

A csukafilé szeleteket sózás után lisztbe forgatjuk. Olajban megsütjük és félretesszük. Kevés olajon karamellizálljuk a cukrot.Beletesszük a káposztát, nagy lángon kevergetve lepirítjuk.Hozzáadjuk a hallevet és a babérleveleket, takarékon, lefedve pároljuk.A tűzálló tálra rámerjük a párolt káposzta felét (a babérleveleket kiszedjük), arra ráfektetjük a sült halszeleteket, káposztával befedjük, tejföllel jól meglocsoljuk és forró sütőben megpirítjuk.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
Mivel a halak szájában nyelv helyett csak egy nyelvcsonk található, csak nagyon kevés ízlelőbimbó helyezkedik el. Ezzel szemben bizonyos halfajoknál az ízek észlelésére a bajuszszálakon található számos receptor felel. Ilyen például a ponty is, melynek bajuszszálai mellett a hasán is találhatók ízlelőbimbók. A legtöbb hal így a ponty is, különbséget tud tenni a sós, édes, savanyú és keserű ízek között.