bogrács
KARÁCSONYI BUSATEKERCS
Receptet feltöltötte: admin
KARÁCSONYI BUSATEKERCS
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

80 dkg filézett busa
1 evőkanál citrom
15 dkg spenótlevél
2 gerezd foghagyma
1 üveg mexikói mártás
2 db babérlevél
1 zacskó mexikói zöldségkeverék (40 dkg)
1 evőkanál ételízesítő
5 dkg aszalt szilva
egész fekete bors
3 dkg vaj
őrölt fehér bors  
1 db citrom
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél

Elkészítési módja:

A megmosott halfilét kiterítjük, leszárítjuk, majd megszórjuk ételízesítővel. Az alaposan megmosott, szártalanított parajlevelekkel betakarjuk, majd meghintjük őrölt fehér borssal, áttört fokhagymával. Feltekerjük, majd olajjal megkent fóliába tekerjük. Citrommal, egész borssal, babérlevéllel, ételízesítővel ízesített, gyöngyözően forrásban levő vízben kifőzzük. Közben hevített vajon a mexikói zöldségkeveréket lepároljuk, az aszalt szilvával együtt. Ráöntjük a mexikói mártást, együtt készre pároljuk. A halról óvatosan lefejtjük az alufóliát, majd rézsútosan felszeleteljük. Bevonjuk félig a mexikói zöldségraguval. Krokettel és főtt tésztával tálaljuk.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A pikkelyek alatt található halbőr két rétegből áll. Az egyik a hámréteg, mely tartalmazza azokat az apró nyálkasejteket, melyek a halnyálkát termelik és a bőr felszínére juttatják (ez a nyálka egyrészt védi a halat a kórokozóktól, másrészt sikamlóssá teszi a testét). A másik az irharéteg, mely vérerekkel, színsejtekkel és idegsejtekkel teli kötőszöveti rostokból áll.