bogrács
LECSÓS PONTY
Receptet feltöltötte: admin
LECSÓS PONTY
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1 kg ponty vagy amur                
1 dl tejszín
só                                             
2 evőkanál liszt
2 kis fej vöröshagyma
10 dkg kész lecsó
1 tojás
30 dkg gomba
5 dkg vaj
1/2 csomó petrezselyemzöld
1/2 dkg törött bors

Elkészítési módja:

1. A halat filézem, megmosom és félreteszem.
2. A fejéből, a csontokból és az egyik hagymából hallevet főzök. Amikor a lé elég ízes, leszűröm.
3. A filékből szép szeleteket vágok. A leesett halhús darabokat ledarálom. Vöröshagymával, lecsóval, tojással tölteléket készítek belőle, és megtöltöm vele a halszeleteket, majd alufóliába becsavarom és a hallében megfőzöm.
4. Közben a megtisztított, felszeletelt gombát a vajban sóval, apróra vágott petrezselyem zölddel, törött borssal megpirítom. A megfőtt haltekercseket kiszedem.
5. A hallét tejszínes-lisztes habarással besűrítem. Tálaláskor a halat a mártással leöntöm, és a gombát a tetejére teszem. Sós burgonya köretet adok hozzá.

Hozzászólások
carphanter2008.08.29.Dekoratív, ötletes,finom lehet.Gratula.
aspius22008.06.15.Ejnye-bejnye admin,ezen a portálon halételekről beszélni....!!!
Talán belekukkantanál a képek kommentjeibe:itt csak vegák,és fekák írkálgatnak,de minek?!?!
Mivel a halak szájában nyelv helyett csak egy nyelvcsonk található, csak nagyon kevés ízlelőbimbó helyezkedik el. Ezzel szemben bizonyos halfajoknál az ízek észlelésére a bajuszszálakon található számos receptor felel. Ilyen például a ponty is, melynek bajuszszálai mellett a hasán is találhatók ízlelőbimbók. A legtöbb hal így a ponty is, különbséget tud tenni a sós, édes, savanyú és keserű ízek között.