bogrács
MARINÍROZOTT PONTY
Receptet feltöltötte: admin
MARINÍROZOTT PONTY
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1 kg pontyfilé
1 késhegynyi őrölt feketebors
só                                     
2 tojás                             
10 dkg zsemlemorzsa        
3 evőkanál liszt
 őrölt bors2,5 dl olaj
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál ecet
1 evőkanál cukor

Elkészítési módja:

1. A beirdalt halfiléket ujjnyi vastag csíkokra vágom. Megsózom, majd lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába mártva bundázom. Forró olajban szép pirosra sütöm. Ha  észen van,csepegtetőrácson kihűtöm.
2. A vöröshagymát megtisztítom, kockákra vágom és besózom. Az ecettel, vízzel, cukorral, borssal kb. 8 dl-nyi marinádot készítek, és ráöntöm a besózott, majd vízzel lemosott vöröshagymára. Az így előkészített hagymás lébe beleteszem a kihűlt rántott halcsíkokat, és hűtőben 24 óráig érlelem.
3. Hidegen tálalom. A tetejére marinírozott hagymakarikákat teszek, és paradicsomrózsával  díszítem.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A NOT-A-KNOT (csomó nélküli kapocs) kapoccsal nagymértékben nő a zsinór valós, szakítószilárdsága, mivel azt nem terheli csomó.