bogrács
MAZSOLÁS ZÖLDSÉGES PISZTRÁNG
Receptet feltöltötte: admin
MAZSOLÁS ZÖLDSÉGES PISZTRÁNG
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

2 evőkanál mazsola
1 babérlevél
2 evőkanál édes fehérbor
2 szem szegfűszeg  
1 gerezd fokhagyma
2 szem borókabogyó
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 szál zellerzöld
80 dkg füstölt pisztráng
1 szál friss rozmaring
2 evőkanál ecet
1 csokor zsálya
1 evőkanál liszt
1 citrom
2 evőkanál tej
1 zöldségleveskocka

Elkészítési módja:

A mazsolát 10 percre beáztatjuk a borba. A fokhagymát, a hagymát, a zellert, a rozmaringot és a zsályát apróra vágjuk. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A zöldségkockát feloldjuk 2 dl meleg vízben.
A hagymát, a fokhagymát, a zellert, a zsályát, a rozmaringot, a babérlevelet, a szegfűszeget és a borókabogyót az olajban pár percig sütjük. A pisztrángszeleteket rátesszük a zöldségekre, meglocsoljuk az ecettel, a citromlével, és megszórjuk a citromhéjjal. A mazsolát rászórjuk a tetejére, és meglocsoljuk 1 pohár zöldséglevessel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt 10 percig főzzük. A halszeleteket, a zöldséget és a mazsolát kivesszük az olajból, és tálra tesszük. A visszamaradt zsiradékot összekeverjük a liszttel, és lassú tűzön kicsit besűrítjük. Levesszük a tűzről, összekeverjük a tejjel, és sózzuk, borsozzuk. A szószt ráöntjük a halszeletekre és a zöldségre. Petrezselyemmel megszórjuk és tálaljuk.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A viza tengeri hal, kizárólag ívásra vonul az édesvizű folyókba. Az 1970-ben felépült Vaskapu erőmű megépülése óta az utolsó regisztrált dunai vizát Paksnál fogták 1987-ben. Ez a példány 3 méter hosszú és majd 200 kg súlyú volt.