bogrács
MAZSOLÁS ZÖLDSÉGES PISZTRÁNG
Receptet feltöltötte: admin
MAZSOLÁS ZÖLDSÉGES PISZTRÁNG
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

2 evőkanál mazsola
1 babérlevél
2 evőkanál édes fehérbor
2 szem szegfűszeg  
1 gerezd fokhagyma
2 szem borókabogyó
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 szál zellerzöld
80 dkg füstölt pisztráng
1 szál friss rozmaring
2 evőkanál ecet
1 csokor zsálya
1 evőkanál liszt
1 citrom
2 evőkanál tej
1 zöldségleveskocka

Elkészítési módja:

A mazsolát 10 percre beáztatjuk a borba. A fokhagymát, a hagymát, a zellert, a rozmaringot és a zsályát apróra vágjuk. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A zöldségkockát feloldjuk 2 dl meleg vízben.
A hagymát, a fokhagymát, a zellert, a zsályát, a rozmaringot, a babérlevelet, a szegfűszeget és a borókabogyót az olajban pár percig sütjük. A pisztrángszeleteket rátesszük a zöldségekre, meglocsoljuk az ecettel, a citromlével, és megszórjuk a citromhéjjal. A mazsolát rászórjuk a tetejére, és meglocsoljuk 1 pohár zöldséglevessel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt 10 percig főzzük. A halszeleteket, a zöldséget és a mazsolát kivesszük az olajból, és tálra tesszük. A visszamaradt zsiradékot összekeverjük a liszttel, és lassú tűzön kicsit besűrítjük. Levesszük a tűzről, összekeverjük a tejjel, és sózzuk, borsozzuk. A szószt ráöntjük a halszeletekre és a zöldségre. Petrezselyemmel megszórjuk és tálaljuk.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A süllő ívása márciusban, áprilisban történik. Ikráit a fák vízbe nyúló gyökérzetére rakja le, és a hím kikelésig őrzi őket. Gyakran előfordul, hogy ívása a kedvezőtlen víz- és hőmérsékleti viszonyok miatt elhúzódik. Ez jelentős kárt okozhat a leendő állományban, hiszen az akkor már leívott keszegek ivadékai „kinőnek” a süllő szájából, vagyis nincs mivel táplálkoznia.