bogrács
Pikáns süllő filé mustáros extra vagáns szósszal
Receptet feltöltötte: KissOliver
Pikáns süllő filé mustáros extra vagáns szósszal
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

Hozzávalók: 1 db 1-1,5 kg-os süll 3-4 gerezd fokhagyma mustár (lehet csípős angol vagy dijoni) vaj (margarin), só, citrom, őrölt szerecsendió tejszín<=ul>

Elkészítési módja:

Friss halból kiindulva eleve a süllőfilék előállításáig menjünk, ha kibelezve és lepikkelyezve fagyasztott alapanyagunk van, akkor a kiolvadást követően kell elvégezni a filézést. Ez kicsit nagyobb figyelmet igényel, mint a friss hal esetében, mert a kiengedett halhús veszít tartKis gyakorlattal a fagyasztott süllőből is szép filék vághatók. A szeletekről – ízlés szerint – hal bőrét is lenyeshetjük ásából, könnyebben törődikA süllőfiléket vágjuk fel kb. kétujjnyi szélességű csíkokra, sózzuk be alaposan, és hagyjuk kicsit állni (óvatosabban bánjunk a sóval, ha fokhagymakrémet használunk, mert az maga is tartalmaz sót) E halétel – süllő utáni – legfontosabb eleme maga a fűszeres mustáros „kence A kiváló minőségű mustárt fokhagymával tuningoljuk. Fokhagymaprés híján a vágódeszkán késsel felaprított fokhagymagerezd, illetve a fokhagymakrém is jó megoldás A fokhagymás mustárba 1 citrom leve és őrölt szerecsendió kerül Az elkészített kencét a süllőszeletkék mindkét oldalára felvisszük (ha nem kell sietnünk, akár 5-10 percig pácolhatjuk is benne a szelteket) Az így „pácolt-panírozott” haldarabokat serpenyőben sütjük: vajban, vagy olívaolaj és vaj keverékében először megsütünk 3-4 gerezd fokhagymát, ezeket kivesszük, majd a fokhagymával ízesített zsiradékban 10-15 perc alatt, nem túl magas hőfokon a halszeleteket jól átsütjük Az így „pácolt-panírozott” haldarabokat serpenyőben sütjük: vajban, vagy olívaolaj és vaj keverékében először megsütünk 3-4 gerezd fokhagymát, ezeket kivesszük, majd a fokhagymával ízesített zsiradékban 10-15 perc alatt, nem túl magas hőfokon a halszeleteket jól átsütjük Jöhet a hozzá szánt köret és díszítés!

Hozzászólások
fonyod2009.09.15.http://www.haldorado.hu/articles.php?articleid=1996
Azért illett volna bemásolni, hogy honnan szedted a receptet.
KissOliver2009.05.15.SZIVESEN!
kincsdan2009.05.15.Nem tudom miért kell ismételni a szöveget de az tuti, hogy a fagyasztómban lévő süllőből ilyen étket készítek! Nagyon tetszik. Köszi.
Dani
Az amúr (Ctenopharyngodon idella) eredeti elterjedése a Jangce és a Sárga-folyó volt. A XX. században kezdték telepíteni világszerte ennek köszönhetően nemcsak Európába, hanem a tengerentúlra is eljutott. Hazánkban az első regisztrált amúr telepítés 1968-ra datálódik, melynek helyszíne a tatai Cseke tó volt.