bogrács
PISZTRÁNG HOLLANDI MÁRTÁSSAL
Receptet feltöltötte: admin
PISZTRÁNG HOLLANDI MÁRTÁSSAL
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

(4 személyre)
60 dkg pisztráng szelet

1 dl fehér bor
4 dl hollandi mártás

Elkészítési módja:

1. A kibelezett, jól megmosott, megsózott pisztrángokat kivajazott tűzálló tálban, fehér borban, zsírpapírral letakarva kb. 10-12 perc alatt megpárolom.
2. Közben vízgőzön elkészítem a hollandi mártást.
3. A pisztrángokat tálaláskor bevonom a mártással, citromkarikával díszítem, és újkrumpliból készült vajas burgonyát adok hozzá.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A csuka szinte egész évben táplálkozik, kivétel ez alól az ívás illetve a fogváltás időszaka, mely a nyári hónapokban esedékes. Ez a fiziológiai folyamat egy hónapig tart és teljes böjtre kényszeríti ezt az egyébként falánk ragadozót. Ennek ellenére a csuka hazánk egyik leggyorsabban fejlődő hala, ideális esetben akár 200 nap alatt is elérheti a 45-50 cm-es hosszt.