bogrács
PISZTRÁNG SZALAJKA MÓDRA
Receptet feltöltötte: admin
PISZTRÁNG SZALAJKA MÓDRA
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

4 pisztráng (kb. 1 kg)
1 dl Egri leányka

10 dkg füstölt szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
2-3 zöldpaprika
1-2 paradicsom
70 dkg burgonya
1 púpozott evőkanál
édes-nemes paprika
1 mokkáskanál őrölt bors

Elkészítési módja:

1. A pisztrángokat kibelezem, és kívül-belül gondosan megmosom. Besózom és félreteszem.
2. A füstölt szalonnát kis kockákra vágom. Tepsiben félig kiolvasztom, és a zsírjában megfonnyasztom a finomra összevágott hagymát. Ezután adom hozzá a felszeletelt zöldpaprikát, majd a cikkekre vágott paradicsomot. Kis idő elteltével beleteszem a megtisztított, nagyon vékonyra felszeletelt (legyalult) krumplit. Megsózom, és a sütőben majdnem puhára párolom.
3. A pisztrángokat kívül-belül behintem borssal elkevert paprikával, és hasukkal lefelé egymás mellé fektetem a krumpli tetejére. Lefedem, és kb. 10 percig párolom. Ekkor óvatosan megfordítom a halakat. Rálocsolom a bort és ismét lefedem. Még 10 percig párolom.
4. A tepsiben készített halat lefedve teszem az asztalra, s a fedőt csak a vendégeim előtt emelem le, hogy az étel páratlan illatát is élvezhessék.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A világ halfajokban leggazdagabb családja a pontyféléké, 1500-nál is több alfajt számlál. Megtalálhatók a trópusi- és mediterrán égövben éppúgy mint a sarkvidéken túli édesvizekben. Eredetileg Afrikában, Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában voltak őshonosak, mára azonban a mesterséges telepítéseknek köszönhetően az összes kontinensen fellelhetők.