bogrács
PONTY DOROZSMAI MÓDRA
Receptet feltöltötte: admin
PONTY DOROZSMAI MÓDRA
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1 kg ponty
2 dkg pirospaprika

20 dkg csuszatészta
20 dkg vöröshagyma
2 dl tejföl
3 evőkanál liszt                 
5 dkg füstölt szalonna
15 dkg gomba
10 dkg zöldpaprika
5 dkg paradicsom

Elkészítési módja:

1. A pontyot kifilézem, a halszeleteket beirdalom és megsózom.
2. A hal csontjából és a hagyma feléből kevés sóval 3 dl halalaplevet főzök.
3. A halszeleteket lisztben megforgatom és megsütöm.
4. A füstölt szalonnát kockákra vágom, megpirítom, és hozzáadom a finomra vágott hagymát, a kockákra vágott gombát, a felszeletelt paprikát és paradicsomot, majd belekeverem a pirospaprikát is. A halalaplével felengedem, és készre párolom.
5. Sós vízben főtt csuszatésztával összekeverem a gombás ragut, és a tejföllel összeforralva tálalom.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A süllő ívása márciusban, áprilisban történik. Ikráit a fák vízbe nyúló gyökérzetére rakja le, és a hím kikelésig őrzi őket. Gyakran előfordul, hogy ívása a kedvezőtlen víz- és hőmérsékleti viszonyok miatt elhúzódik. Ez jelentős kárt okozhat a leendő állományban, hiszen az akkor már leívott keszegek ivadékai „kinőnek” a süllő szájából, vagyis nincs mivel táplálkoznia.