bogrács
PONTYRAGU PULISZKAGONBÓCCAL
Receptet feltöltötte: admin
PONTYRAGU PULISZKAGONBÓCCAL
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

60 dkg pontyszelet
5 dkg savanyú uborka
2 evőkanál olaj
10 dkg piros húsú paprika
1 evőkanál liszt
10 dkg gomba
A raguhoz:
2 dl tejföl
10 dkg húsos szalonna
 1 teáskanál tárkony   
1 kis fej hagyma             
A puliszkagombóchoz:
15 dkg kukoricadara
2 dl tej
3 dkg vaj

Elkészítési módja:

A halakat megmossuk, leszárítjuk, megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk. A szalonnát kockákra    vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, húsát kis   darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az uborkát karikákra vágjuk.
A halat lisztbe forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát 1-2 percig elősütjük. Tányérra     tesszük. A visszamaradt zsiradékban kipirítjuk a szalonnát, majd rátesszük a hagymát, és azt is megpirítjuk kicsit. Végül rátesszük a paprikát és a gombát. Sózzuk, beletesszük a tárkonyt, az uborkát, majd a tejfölt. Ebbe a raguba tesszük vissza a halakat, és összepároljuk kíméletesen   5-6 percig, ha kell pici vizet, vagy fehérbort lehet aláönteni.
A puliszkagombóc 2 dl vizet és a tejet a vajjal, sóval felforraljuk, és gyors kevergetés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát. Összeforraljuk 1-2 percig, hogy a dara megpuhuljon, és fagylaltos kanállal szép gombócokat adagolunk belőle. A halas raguval frissen-forrón tálaljuk.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
Minél keményebb a monofilzsinór anyaga annál kisebb a nyúlása, de nagyobb a szakítószilárdsága. Ellenben minél lágyabb annál nyúlékonyabb, gyengébb a zsinór.