bogrács
RAKOTT PONTY
Receptet feltöltötte: admin
RAKOTT PONTY
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

80 dkg pontyfilé
2 fej vöröshagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
20 dkg paradicsom
2 paprika
10 dkg vaj
1 evőkanál pirospaprika
2 dl tejföl

Elkészítési módja:

A pontyfiléket megmossuk, szárazra töröljük, beirdaljuk, és besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A répát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, megmossuk, és juliennre (gyufaszál nagyságú csíkokra) aprítjuk. A paradicsomot, a paprikát megmossuk, és karikára vágjuk.
 Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a hagymát, és kevergetve üvegesre pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a julienre vágott zöldséget, összekeverjük, és fedő alatt kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A párolt zöldséget tűzálló tálba terítjük, ráhelyezzük a halfiléket, rárakjuk a karikára vágott paprikát, paradicsomot. Megsózzuk, borsozzuk meglocsoljuk a tejföllel. Betesszük a sütőbe, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Párolt rizst adunk hozzá köretnek.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A pikkelyek alatt található halbőr két rétegből áll. Az egyik a hámréteg, mely tartalmazza azokat az apró nyálkasejteket, melyek a halnyálkát termelik és a bőr felszínére juttatják (ez a nyálka egyrészt védi a halat a kórokozóktól, másrészt sikamlóssá teszi a testét). A másik az irharéteg, mely vérerekkel, színsejtekkel és idegsejtekkel teli kötőszöveti rostokból áll.