bogrács
SPENÓTOS PISZTRÁNGTEKERCS
Receptet feltöltötte: admin
SPENÓTOS PISZTRÁNGTEKERCS
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

50 dkg pisztráng
1 dkg zselatin
2 zsemle
1 csipetnyi delikát
tej (az áztatáshoz)
3 tojás

1 csipet őrölt
feketebors
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál mustár
10 dkg gyorsfagyasztott parajpüré
Mártáshoz:
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2,5 dl tej
1 dl fehérbor

1 csipetnyi fehérbors

Elkészítési módja:

1. A pisztrángot filézem, a bőrét lehúzom, a húsklopfolóval gyengén kiverem.
2. A zsemlét a tejben megáztatom, jól kinyomkodom, hozzáütöm a tojásokat, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, mustárral ízesítem, és hozzákeverem a felengedett parajpürét.
3. A halszeletet besózom, a parajkrémmel vékonyan bekenem, a tetejét megszórom zselatinnal, és szorosan összetekerem. A haltekercset alufóliába csavarom, és forrásban levő, Delikáttal és sóval ízesített vízben 8 percig lassan forralom.
4. Közben elkészítem a boros mártást. Fölolvasztom a vajat, hozzáadom a lisztet, a tűzhelyen jól összekeverem, majd felöntöm a tejjel. Simára keverem, és fehérborral hígítom. Sóval, fehérborssal ízesítem.
5. Köretnek vajon pirított, petrezselyemmel megszórt burgonyát és főtt karottát adok.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A halak nem csak a kopoltyúkon keresztül beáramló vízből jutnak oxigénhez. A testüket fedő bőrön keresztül is jelentős mennyiségű oxigént választanak ki a vízből.