bogrács
Székely tormás csuka
Receptet feltöltötte: fisher
Székely tormás csuka
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1 közepes csuka(1,5-2 kg), 1szál torma, 2 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1gerezd fokhagyma, 1evőkanálliszt, szemes bors, só

Elkészítési módja:

A megtisztított csukát alaposan besózzuk és állni hagyjuk(1órát). A vöröshagymát a vegyes és a vegyes zöldségeket felszeleteljük és sós vízben félpuhára főzzük. Beletesszük a halat és néhány szem egész borsot. Lassú tűzön addig főzzük míg a hal megpuhul, akkor a halat kiszedjük, tálra tesszük és melegen tartjuk. Egy edényben vajat olvasztunk és rátesszük a reszelt tormát, meghintjük liszttel, majd felöntjük a hal főzőlevével. Mártás sűrűségűre forraljuk és a halra öntve tálaljuk.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A csuka szinte egész évben táplálkozik, kivétel ez alól az ívás illetve a fogváltás időszaka, mely a nyári hónapokban esedékes. Ez a fiziológiai folyamat egy hónapig tart és teljes böjtre kényszeríti ezt az egyébként falánk ragadozót. Ennek ellenére a csuka hazánk egyik leggyorsabban fejlődő hala, ideális esetben akár 200 nap alatt is elérheti a 45-50 cm-es hosszt.