bogrács
Székely tormás csuka
Receptet feltöltötte: fisher
Székely tormás csuka
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1 közepes csuka(1,5-2 kg), 1szál torma, 2 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1gerezd fokhagyma, 1evőkanálliszt, szemes bors, só

Elkészítési módja:

A megtisztított csukát alaposan besózzuk és állni hagyjuk(1órát). A vöröshagymát a vegyes és a vegyes zöldségeket felszeleteljük és sós vízben félpuhára főzzük. Beletesszük a halat és néhány szem egész borsot. Lassú tűzön addig főzzük míg a hal megpuhul, akkor a halat kiszedjük, tálra tesszük és melegen tartjuk. Egy edényben vajat olvasztunk és rátesszük a reszelt tormát, meghintjük liszttel, majd felöntjük a hal főzőlevével. Mártás sűrűségűre forraljuk és a halra öntve tálaljuk.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A süllő ívása márciusban, áprilisban történik. Ikráit a fák vízbe nyúló gyökérzetére rakja le, és a hím kikelésig őrzi őket. Gyakran előfordul, hogy ívása a kedvezőtlen víz- és hőmérsékleti viszonyok miatt elhúzódik. Ez jelentős kárt okozhat a leendő állományban, hiszen az akkor már leívott keszegek ivadékai „kinőnek” a süllő szájából, vagyis nincs mivel táplálkoznia.