bogrács
TEJFÖLÖS ANGOLNA
Receptet feltöltötte: admin
TEJFÖLÖS ANGOLNA
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

2 angolna

80 dkg burgonya
 3 dl tejföl
12 dkg füstölt szalonna

Elkészítési módja:

1. A krumplit héjában teszem fel főni.
2. Az angolnát megtisztítom, kb. 10 cm hosszú darabokra vágom, megsózom és félreteszem.
3. A héjában főtt krumplit megtisztítom, karikákra vágom, és kizsírozott tepsibe rakom. A tetejére teszem az angolnadarabokat, és az egészet leöntöm kevés sóval elkevert tejföllel.
4. Forró sütőben készre sütöm. A sütési idő kb. 20-25 perc.
5. Tálaláskor a krumplival együtt emelem ki az angolnákat a tepsiből. Az adagok tetejére füstölt szalonnából készült kakastaréjt tehetek díszítésül.   

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A pikkelyek alatt található halbőr két rétegből áll. Az egyik a hámréteg, mely tartalmazza azokat az apró nyálkasejteket, melyek a halnyálkát termelik és a bőr felszínére juttatják (ez a nyálka egyrészt védi a halat a kórokozóktól, másrészt sikamlóssá teszi a testét). A másik az irharéteg, mely vérerekkel, színsejtekkel és idegsejtekkel teli kötőszöveti rostokból áll.