bogrács
Töltött ponty
Receptet feltöltötte: Kinderfisch
Töltött ponty
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1dl száraz fehér bor 2 kg ponty 2 tojás 2 evő kanál só 2 csipet bors (4 személy részére) 1 kis kanál kurkuma Díszítéshez: 2 citrom héja 4 saláta levél 4 menta levél

Elkészítési módja:

A bőr: Megpróbáljuk egyben lenyúzni a pontyról. Utána Egy csipet sóval meg kenjük . Eztán addig pároljuk míg úgy megpuhul, hogy mállós se legyen de kemény se. (Ha nem sikerül jó a celofán is.) Töltelék: A húst be tesszük egy kicsi fazékba és háromnegyedig főzzük. Ekkor hozzá adjuk a fehérbort és puhára főzzük. Ezalatt föltehetjük a tojást. amikor kész van mind a kettő, akkor a tojást hűtőbe tesszük a húst elkezdjük szálkátlanítani. Ha kész van, össze törjük a tojást és a kiszálkátlanított húshoz keverjük. eztán a fűszereket is hozzá adjuk.Ha ez is kész bele töltjük a bőrbe Vagy celofánba, és betesszük a hűtőbe. Tálalás: Bőrben: Celofánban: Öt darabot rá- Ennél ugyan az teszünk egy saláta csak nem kell rá a levélre, és bal oldalról az celofán. elsőt félig felvágjuk és előrébb toljuk. A reszelt citrom héját eztán rá szórjuk és a menta levelet a középsőre tesszük.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A horgászorsót a III. századi Kínában találták fel. Európában mégis csak a XVIII. század folyamán kezdett elterjedni. A multipikátoros orsót Kentucky állambeli George Snyder órásmester gyártotta le először. Az állódobú orsó műszaki tervét Alfred Holden Illingworth angol úriember készítette el.