bogrács
VÖRÖSBOROS PONTY
Receptet feltöltötte: admin
VÖRÖSBOROS PONTY
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

80 dkg pontyfilé
5 dkg vaj/RAMA  margarin
20 dkg gomba
2 dl vörösbor
1 evőkanál Worcestershire mártás

Elkészítési módja:

A pontyfiléket megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Beirdaljuk, és sóval bedörzsöljük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálat kivajazunk, belefektetjük az előkészített pontyfiléket, mellé szórjuk a gombát, ráöntjük a vörösbor felét, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Alufóliával letakarjuk. Betesszük a sütőbe, és kb.30 perc alatt       megpároljuk. Amikor a hal megpuhult, óvatosan kiszedjük. A gombával együtt előmelegített tálra    tesszük. A megmaradt léhez hozzáöntjük a maradék bort, Worcestershire mártást és jól      beforraljuk, majd a mártással leöntjük a halat. Burgonyaropogóssal tálaljuk.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A süllő (Sander lucioperca) világrekordját Friedrich Kraus tartja 1990-ben fogott 116 cm hosszú, 18,70 kilogrammos zsákmányával. A fogás a Duna ausztriai szakaszán történt.