bogrács
ZÖLDSÉGES HARCSAGALUSKÁK TEJSZÍNES SPENÓTTAL
Receptet feltöltötte: admin
ZÖLDSÉGES HARCSAGALUSKÁK TEJSZÍNES SPENÓTTAL
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

50 dkg harcsafilé
1 citrom leve
1 nagy fej vöröshagyma
60 dkg friss spenót
2 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
8 dkg kenyérbél
2 dl tejszín
1 tojásfehérje
1 csipet reszelt szerecsendió
zöldfűszer, ízlés szerint
3 babérlevél
A burgonyapüréhez:
35 dkg burgonya
2 dkg vaj
1 dl tej

Elkészítési módja:

A halszeletet megmossuk, leszárítjuk és összevágjuk, majd pépesre daráljuk. A hagymát meghámozzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk.
A kenyérbelet vízben megáztatjuk, de csak óvatosan, nehogy szétázzon. Kinyomkodjuk, és összekeverjük a halhússal, a tojásfehérjével, sóval, borssal, az ízlés szerinti finomra összevágott zöldfűszerrel. Vizet forralunk, és beletesszük a hagymát, babérlevelet, a citromlevet, sót.     Forraljuk 3-4 percig, majd evőkanállal beleszaggatjuk a halgaluskákat, és kíméletesen 15 percig főzzük. A spenótot megtisztítjuk, jól megmossuk, és forró vízbe tesszük 1-2 percre, hogy jól összeessen, majd kivesszük a vízből és lehűtjük. Kicsit kinyomjuk belőle a vizet, átvágjuk, de nem kell nagyon apróra. Megolvasztjuk a vajat, rátesszük a fokhagymát, kicsit pirítjuk, majd beleöntjük a tejszínt is. Amikor forr, beletesszük a spenótot, és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Jól összeforraljuk, és tálalás előtt - tetszőlegesen - belekeverhetjük a megmaradt    tojássárgáját is. A burgonyapürét a szokott módon elkészítjük. Meghámozzuk, megmossuk,    megfőzzük a burgonyát, leszűrjük, összetörjük, és simára keverjük a vajjal és a tejjel. Tálalásnál kicsi halmot rakunk a burgonyapüréből, rátesszük a halgaluskákat, és köré helyezzük a tejszínes leveles spenótot.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A halak színét a bőrükben termelődő különféle színsejtek aránya határozza meg. Ha egy faj irharétegében nagy mennyiségű guanin termelődik, akkor a hal színe ezüst lesz. Ha melanin sejtekből van több, fekete vagy barna lesz a bőrszín. Sárga szín akkor fordul elő, ha a xantofill színsejt dominál, míg piros akkor, ha az eritrofill van nagyobb számban jelen.