bogrács
Dunai halászlé
Receptet feltöltötte: imi6878018
Dunai halászlé
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

0,5 kg ponty, 0,5 kg harcsa, 50 dkg süllő, 30 dkg kecsege, 25 dkg hagyma, 3 dkg paprika, 2,5 dkg só, 5 dkg paradicsom, 10 dkg zöldpaprika, (télen lecsó)

Elkészítési módja:

A megtisztított halat 6-8 dkg-os darabokra vágom és besózom. A hagymát apróra vágom, a halfejekkel, gerincekkel, farokkal és uszonyokkal, paprikával háromnegyed óráig főzöm. A levet leszűröm, ráöntöm a besózott halakra. Hozzáteszem az esetleges ikrát, tejet, paprikát és paradicsomot, majd 25 percnyi forralás után kész.

Hozzászólások
jedymester2009.03.22.???? ????
Az amúr (Ctenopharyngodon idella) eredeti elterjedése a Jangce és a Sárga-folyó volt. A XX. században kezdték telepíteni világszerte ennek köszönhetően nemcsak Európába, hanem a tengerentúlra is eljutott. Hazánkban az első regisztrált amúr telepítés 1968-ra datálódik, melynek helyszíne a tatai Cseke tó volt.