bogrács
Halleves spárgával
Receptet feltöltötte: FishKngiht
Halleves spárgával
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

25 dkg halfilé,30 dkg spárga20 dkg zöldborsó,1 főtt tojás (kemény),2 húsleveskocka,3 ek citromlé,só, bors,kapor

Elkészítési módja:

A spárgát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A 2 leveskockát beledobjuk 1 l vízbe, ebben ffogjuk megfőzni a spárgát. Hozzáadjuk a borsót, sózzuk borsozzuk, tovább hagyjuk főni. (kb.10-12 perc) A felkockázott halfilét 1 kanál citromlével meglocsoljuk, beletesszük a levesbe és újraforrástól számítva még 8 percig főzzük. Negyedelt főtt tojással és kaporral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A süllő ívása márciusban, áprilisban történik. Ikráit a fák vízbe nyúló gyökérzetére rakja le, és a hím kikelésig őrzi őket. Gyakran előfordul, hogy ívása a kedvezőtlen víz- és hőmérsékleti viszonyok miatt elhúzódik. Ez jelentős kárt okozhat a leendő állományban, hiszen az akkor már leívott keszegek ivadékai „kinőnek” a süllő szájából, vagyis nincs mivel táplálkoznia.