bogrács
Halleves spárgával
Receptet feltöltötte: FishKngiht
Halleves spárgával
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

25 dkg halfilé,30 dkg spárga20 dkg zöldborsó,1 főtt tojás (kemény),2 húsleveskocka,3 ek citromlé,só, bors,kapor

Elkészítési módja:

A spárgát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A 2 leveskockát beledobjuk 1 l vízbe, ebben ffogjuk megfőzni a spárgát. Hozzáadjuk a borsót, sózzuk borsozzuk, tovább hagyjuk főni. (kb.10-12 perc) A felkockázott halfilét 1 kanál citromlével meglocsoljuk, beletesszük a levesbe és újraforrástól számítva még 8 percig főzzük. Negyedelt főtt tojással és kaporral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
Az amúr (Ctenopharyngodon idella) eredeti elterjedése a Jangce és a Sárga-folyó volt. A XX. században kezdték telepíteni világszerte ennek köszönhetően nemcsak Európába, hanem a tengerentúlra is eljutott. Hazánkban az első regisztrált amúr telepítés 1968-ra datálódik, melynek helyszíne a tatai Cseke tó volt.