bogrács
Halleves spárgával
Receptet feltöltötte: FishKngiht
Halleves spárgával
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

25 dkg halfilé,30 dkg spárga20 dkg zöldborsó,1 főtt tojás (kemény),2 húsleveskocka,3 ek citromlé,só, bors,kapor

Elkészítési módja:

A spárgát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A 2 leveskockát beledobjuk 1 l vízbe, ebben ffogjuk megfőzni a spárgát. Hozzáadjuk a borsót, sózzuk borsozzuk, tovább hagyjuk főni. (kb.10-12 perc) A felkockázott halfilét 1 kanál citromlével meglocsoljuk, beletesszük a levesbe és újraforrástól számítva még 8 percig főzzük. Negyedelt főtt tojással és kaporral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A horgászorsót a III. századi Kínában találták fel. Európában mégis csak a XVIII. század folyamán kezdett elterjedni. A multipikátoros orsót Kentucky állambeli George Snyder órásmester gyártotta le először. Az állódobú orsó műszaki tervét Alfred Holden Illingworth angol úriember készítette el.