bogrács
Korhelyhalászlé
Receptet feltöltötte: imi6878018
Korhelyhalászlé
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1 kg hal, 5 dkg zsír, 3 fej hagyma, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 1 zeller, 1 ek paprika, só, 1 pohár tejföl, 1 tojás sárgája, ecet, 1 babérlevél, 1 kk. kristálycukor, kenyér

Elkészítési módja:

A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom, és a zsírban megpirítom, meghintem a paprikával, és felengedem kb 3 liternyi vízzel. Mikor forr, beleteszem a feldarabolt halat. és háromnegyed órán át időnként rázogatva főzöm. Áttöröm, leszűröm, sózom, és a lében megfőzöm a csíkokra vágott zöldségeket. Beleteszek egy babérlevelet, egy kanál ecetet és egy kávéskanál cukrot. A zöldségek puhulásakor behabarom a tejföllel elkevert tojás sárgával és még 5 percet rotyogtatom. Pirított zsemlekockákkal tálalom.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A viza tengeri hal, kizárólag ívásra vonul az édesvizű folyókba. Az 1970-ben felépült Vaskapu erőmű megépülése óta az utolsó regisztrált dunai vizát Paksnál fogták 1987-ben. Ez a példány 3 méter hosszú és majd 200 kg súlyú volt.