bogrács
Mennyei keszeg sütve.
Receptet feltöltötte: Geforce95
Mennyei keszeg sütve.
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

2db.:dévérkeszeg 25-30dkg-osak,1db.:Ezüstkárász kb 50dkg,5db vörösszárnyú keszeg kb.:10dkg,0,5kg burgonya,10 dkg szalonna ízlés szerint válasszunk,2 gerezd fok hagyma,liszt,só,piros paprika,1db neilon zacskó,olaj,1db kis compó,fokpiszkáló

Elkészítési módja:

1.A keszegeket megtisztítjuk a belsőségeket eltávolítjuk. 2.Pikkelyezzük és az uszonyokat ne vágjuk le mert sütve jó ropogósag. 3.Beirdaljuk kb 0,5-1,0cm-re vastagon.Kívül belül jól besózzuk őket. 4.A szalonnát és a fokhagymát csíkokra vágjuk és az irdalásokba belenyomjuk . 5.A liszből és a piros paprikából paprikás lisztet csinálunk és megforgatjuk a halakat a neilon zacskóba tett paprikás lisztben.És ezután félre tesszük a halakat. 6.A burgonyát karikákra vágjuk és a compó húsát vékony kis csikokra vágjuk és igy kis compó gombócot kell csinálnunk a gombócokat rátesszük a burgonya karikákra és fogpiszkálóval átszúrjuk és a maradég paprikás lisztben megforgatjuk a compós burgonya gombócokat. 7.Így ezeket megsütjük de előszőr a gombócokat sütjük és aztán a halakat amig a P liszt miatt jo aranybarnára sütjük . 8.A sült halat a gombócokkal tálaljuk.Egy kis tartárral világbajnok étel. 9.Jó étvágyat!

Hozzászólások
halaskarcsi2013.12.17.Egy kis leleményességgel ez még lehet jó is,de az irdalás nem 0.5-1 cm.Ez csak bevagdalás,amivel csak még több lesz az apró szálka.Az irdalás 2 mm-enként történik,így lesz szálkamentes a keszeg.(ami jól elkészítve tényleg mennyei,főleg ha balatoni)
pecaspecialista2009.10.24.Az ezüstkárász megúszta a sütést? Érdekelne belőle mi lett?
Gza2009.09.15. A kép nem a legjobb dekoráció ehhez a recepthez. Ugyanis nincs rajta hal. Viszont annál több olyan dolog ami nem szerepel a leírásban.
Nekem úgy tűnik mintha három receptet ollóztál volna össze randomszerüen.
Érdekelne, milyen arányban nyomkodtad a halakba a két gerezd fokhagymát.
Ezeken kívül a kárász és a compó nem keszeg. Hogyan lesz ez mennyei?
aceshigh2009.09.02. Csak a kis compót sajnálom , azt mindig vissz kell dobni ! Egyébként jó étvágyat.
funnyman2009.08.01.szupi a recept,de a kákkal és a gékkel vigyázzunk!!
pecas722009.06.11.Már az olvasástol is össze futot a nyál a számba!!! Nagyon jo ki is probálom!!
Halak esetében alapvetően kétféle pikkelyt különböztetünk meg. Az egyik a reszelős felületű fésűs (ctenoid) pikkely, mely a hazai halfauna tekintetében többek között a sügérnél tapasztalható. Míg a másik, a kerekded geometriájú, sima felületű úgynevezett kerek (cycloid) pikkely, mely például a pontyra jellemző.