bogrács
Fokhagymás balin
Receptet feltöltötte: halaskarcsi
Fokhagymás balin
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1.5kg alatti balin,só,fokhagyma granulátum,kolozsvári szalonna(15dkg)

Elkészítési módja:

A balint rendesen beirdalom(2mm-enként),sózom.A vékonyra szeletelt szalonna felét lerakom a tepsibe.a balint kívül belül meghintem a fokhagymával,tetejére rakom a maradék szalonnát és mehet a sütőbe.Amikor a tetején a szalonna megpirult,kész is van.kb 25 perc.Márnából,dévérből,paducból is finom.Pontyból,kárászból nekem nem ízlett igazán,harcsából szerintem jó,de nem próbáltam.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
Halak esetében alapvetően kétféle pikkelyt különböztetünk meg. Az egyik a reszelős felületű fésűs (ctenoid) pikkely, mely a hazai halfauna tekintetében többek között a sügérnél tapasztalható. Míg a másik, a kerekded geometriájú, sima felületű úgynevezett kerek (cycloid) pikkely, mely például a pontyra jellemző.