bogrács
Szalma Keszeg.
Receptet feltöltötte: Cserigyu
Szalma Keszeg.
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

4-5 dr tenyeres keszeg,kárász vagy dévér.

Elkészítési módja:

Megtisztitás után,a halat a gerince mellett,elhasitjuk,és 1-2 cm es csikokra fevágjuk.Jól megsozzuk,és forró oljba tesszük,és hirtelen többször átforditjuk,és szép pirosra sütjük.Szinte olyan lesz mint a ropi,szalma krumplival,tartárral nagyon finom.Jó étvágyat hozzá.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
Mivel a halak szájában nyelv helyett csak egy nyelvcsonk található, csak nagyon kevés ízlelőbimbó helyezkedik el. Ezzel szemben bizonyos halfajoknál az ízek észlelésére a bajuszszálakon található számos receptor felel. Ilyen például a ponty is, melynek bajuszszálai mellett a hasán is találhatók ízlelőbimbók. A legtöbb hal így a ponty is, különbséget tud tenni a sós, édes, savanyú és keserű ízek között.