bogrács
Szalonnába göngyölt Harcsa érmék mazsolás-fenyőmagos parajjal
Receptet feltöltötte: kohicmikop
Szalonnába göngyölt Harcsa érmék mazsolás-fenyőmagos parajjal
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

3 X 6-8 dkg-os harcsafilé 30-35 dkg megmosott, tisztított paraj 3 szelet bacon szalonna áztatott mazsola enyhén pirított fenyőmag szárított paradicsom vaj olivaolaj

Elkészítési módja:

A Harcsafiléket 3 X 6-8 dkg-os érme alakúra formázom, szeletelt bacon szalonnába göngyölöm, majd elősütöm olivaolaj és kisütött vaj keverékén, utána sóval, borssal (esetleg pici friss kakukkfűvel) ízesítem majd sütőben készre sütöm (180 fok, 6-8 perc) A megmosott parajt előkészítem(leszárazom). A szárított paradicsomot csíkokra vágom. Serpenyőt hevítek majd vajat teszek bele, ha felmelegedett bele az áztatott mazsola, az enyhén pírított fenyőmag és a szárított paradicsom. A végén bele a paraj. Lazán átfuttatom pár pillanat alatt és kész is. (nem baj ha vannak benne nyerses részek, kevésbé fonyaddt levelek)A végén sóval, fehérborssal ízesítem.

Hozzászólások
kohicmikop2008.09.04.Nandi 1 adagra kalkulálva írtam le a receptet.
nandi2008.09.03.Nagyon ínycsiklandó a kaja ! Hány személyre számítva ?
kohicmikop2008.09.03.köszi! ha a mazsolát felhasználás elött valamilyen édes magyar borba (tokaji aszú)
áztatod be még jobb lesz az ízhatás! jó étvágyat!
tarpon12008.09.01.Nagyon profi recept! Ezt tutira ki fogom próbálni!!
Mivel a halak szájában nyelv helyett csak egy nyelvcsonk található, csak nagyon kevés ízlelőbimbó helyezkedik el. Ezzel szemben bizonyos halfajoknál az ízek észlelésére a bajuszszálakon található számos receptor felel. Ilyen például a ponty is, melynek bajuszszálai mellett a hasán is találhatók ízlelőbimbók. A legtöbb hal így a ponty is, különbséget tud tenni a sós, édes, savanyú és keserű ízek között.