bogrács
Baconba tekert menyhalmáj
Receptet feltöltötte: Pityu
Baconba tekert menyhalmáj
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

Mivel a "felhasznált halak"közt nincs menyhal,ezért a harcsát jelöltem meg bár az nem kell bele! ,-) Menyhalmáj,bacon szalonna,őrölt bors,majoranna. Köret tetszés szerint.

Elkészítési módja:

A menyhal máját megborsozzuk,megszórjuk majorannával,ezután bacon szalonnába tekerjük és átszúrjuk egy fogvájóval.Ez segít a szalonna helyénmaradásában a sütés közben.Ha nem akarunk sokat vacakolni a forgatással akkor vékony bambusz nyársakra is húzhatjuk(faszénen sütve előnyösebb!) A májakat többféle módon süthetjük:rostlapon,faszénen,kevés zsiradékban serpenyőben v. akár sütőben is! A májat szép pirosra sütjük,lecsepegtetjük,sült borgonyával,petr.burg,burg.pürével,rizzsel stb. tálaljuk,citrommal díszítjük!

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A halak színét a bőrükben termelődő különféle színsejtek aránya határozza meg. Ha egy faj irharétegében nagy mennyiségű guanin termelődik, akkor a hal színe ezüst lesz. Ha melanin sejtekből van több, fekete vagy barna lesz a bőrszín. Sárga szín akkor fordul elő, ha a xantofill színsejt dominál, míg piros akkor, ha az eritrofill van nagyobb számban jelen.