bogrács
Csukapörkölt bajaiasan
Receptet feltöltötte: bibok12
Csukapörkölt bajaiasan
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1,8 kg-os csuka,3 vöröshagyma,12 dkg zsír,2 gerezd fokhagyma,1 evőkanál pirospaprika, csipetnyi törött bors,só,köret

Elkészítési módja:

A csukát megtisztítjuk,belsejét kiemeljük,használható részét félretesszük.Fejét,farkát levágjuk,és a belsőségekkel együtt kevés lében,megsózva felfőzzük.Törzsét sűrűn és mélyen beirdaljuk,majd egyenlő darabokra vágjuk.A vöröshagymát megtisztítjuk,apró kockákra vágjuk,és előhevített zsírban megpirítjuk,beletesszük a megtisztított fokhagymát,megszórjuk fűszerpaprikával,felöntjük a halfej levével,és fedő alatt addig főzzük,amíg a fokhagyma szét nem mállik.Amkor a lé kellően elfőtt,sózzuk,borsozzuk,és belehelyezzük az egyenlő darabokra vágott,előkészített haldarabokat.25 percig erős tűzön főzzük,majd amikor kellően megpuhukt,sós vízben főtt burgonyát készítünk köretnek hozzá. Elkészítési idő: 1 óra 20 perc Italajánlat:SZEKSZÁRDI KADARKA

Hozzászólások
FishKngiht2010.02.06.Szia!!
Érdekelne hogy ezt már elkészitetted v csak valahonnan kimásoltad?
[Amiket én tettem fel ételek azokat én csak kimásoltam de először elkészitettem őket ,mert azért ha már kimásolom akkor tudjam hogy érdemes-e feltenni]
Válaszodat előre is köszi!!
Devilpicker2010.01.25.Sima zsír helyett próbáld ki egyszer füstölt szalonna kiolvasztott zsírjával! ;)
WagnerBela2010.01.17.Biztosan fincsi, majd kipróbálom.
A NOT-A-KNOT (csomó nélküli kapocs) kapoccsal nagymértékben nő a zsinór valós, szakítószilárdsága, mivel azt nem terheli csomó.