bogrács
Csükapörlölt,töpörtyűs,túrós csuszával
Receptet feltöltötte: FishKngiht
Csükapörlölt,töpörtyűs,túrós csuszával
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1 kg csuka filé,10 dkg császárszalonna,5 dkg zsír,2 fej vöröshagyma,1 zöldpaprika,1 paradicsom,fokhagymasó,őrölt bors,fűszerpaprika,cseresznyepaprika, vagy paprikakrém

Elkészítési módja:

A kockára vagy csíkokra vágott halhúst sózzuk be. Ha nem filét használunk, akkor ne feledkezzünk el a beirdalásról, különben nagyon szálkás lesz a hal. A szalonnát apró kockákra vágjuk, a zsírban kiolvasztjuk. Kivesszük a töpörtyűt, (jó lesz a túrós csuszára) a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. A tűzhelyről félrehúzva szórjuk meg fűszerpaprikával, vágjuk bele a zöldpaprikát, a paradicsomot és főzzük, amíg megpuhul, tegyük bele a halhúst, öntsük fel egy kevés vízzel. Adjunk hozzá pár gerezd zúzott fokhagymát, erős paprikát, esetleg csipetnyi borsot. ͍zlés szerint fél deci vörösbort is önthetünk bele. Amikor félig megfőtt, tegyük bele a haltejet, ikrát. Forrás után 15-20 percnél nem kell tovább főzni.

Hozzászólások
yame2012.04.15.Ki próbálta: nagyon finom!!!
Az ezüstkárász 1954-ben került be hazánkba Bulgáriából tógazdasági tenyésztés céljából. Rövid időn belül megjelent a vad vizekben is, ezzel kiszorítva az őshonos aranykárászt.