bogrács
EGÉSZBEN SÜTÖTT SÜLLŐ
Receptet feltöltötte: admin
EGÉSZBEN SÜTÖTT SÜLLŐ
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

2 tisztított (kb. 45-50 dkg-os) egész süllő

1 evőkanál
halfűszer-keverék
0,5 I olaj
3 evőkanál
zsemlemorzsa
1 citrom

Elkészítési módja:

1. A megtisztított süllők gerincét a hasüreg felőli oldalon két helyen átvágom úgy, hogy a halhús ne sérüljön meg. A hal külső részén 4-5 helyen 2-3 mm mélyen bevagdosom a húst, sóval és halfűszer-keverékkel bedörzsölöm, majd hűtőszekrényben 2 óráig pihentetem, hogy a fűszerek jól átjárják.
2. Kerek serpenyőben felforrósítom az olajat. Az előkészített halat zsemlemorzsában megforgatom, és úgy sütöm meg a serpenyő oldalához húzva, hogy félkör alakot vegyen fel. A sütési idő kb. 15 perc. Mindkét oldalát meg kell sütni!
3. Hasábburgonyával tálalom, citromgerezddel díszítem, és külön csészében tartármártást vagy majonézes salátát kínálok hozzá.

Hozzászólások
carphanter2008.08.15.ÉN így készítem: A hal gerincét 2-3 helyen megroppantom a száját fogpiszkálóval kitámasztom,madzagot fűzök a foga mögé.Ívben meghajtom a halat és a
farkára kötöm a zsinór másik végét.Így könnyedén megsüthető mindkét oldala.
Ha oldalt hajtjuk meg csak sütőben sül át.Én is fokhagymával szalonnacsíkokkal spékelem.Só,bors.A szájába citromgerezd,a hátára vékony karikára vágott
s alakban kinyitott citromszeleteket rakok.A köret zöldségragu, gomba,hasáb burgonya,vagy petrezselymes.


Zso2007.11.23.Biztos ki fogom próbálni, bár én a vajban párolt süllőre esküszöm, szalonnával és fokhagymával tűzdelve.

Zso
A csukaivadék, amikor eléri a 20 mm-es hosszt az addig kerekesférgekből és planktonszervezetekből álló étrendje jelentősen megváltozik. Átvált ragadozó életmódra. Amennyiben nem elég sikeres az erre az időszakra eső pontyfélék ívása, a csukák közti kannibalizmus jelentős méreteket ölthet.