bogrács
Fehérboros-sajtos sült hal
Receptet feltöltötte: FishKngiht
Fehérboros-sajtos sült hal
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

60 dkg halfilé,1 piros kaliforniai paprika,10 dkg cukkini,15 dkg csiperke,10 dkg sárgarépa,1 szál póréhagyma,10 dkg zellerszár,2 dl fehérbor,1 dl tejszín,10 dkg trappista (reszelt),vaj,zellerlevél

Elkészítési módja:

Azért nem írtam halfajtát mert bármilyen halból ellehet készíteni.De ez a recept csukából a legjobb.Kevés olajon megpirítjuk a gombát, hozzáadjuk a zellerzöldet. Kivajazott jénaiba elterítjük a magyon vékonyra vágott zöldségeket (julienne). Sóval, borssal ízesítjük. Rátesszük a halszeleteket, meglocsoljuk a borral és a tejszínnel, tetejére rászedjük a megpirított gombát és megszórjuk a reszelt trappistával, és mehet a sütőbe.

Hozzászólások
hunter722010.02.11.Jónak tűnik,ki is próbálom
A pikkelyek alatt található halbőr két rétegből áll. Az egyik a hámréteg, mely tartalmazza azokat az apró nyálkasejteket, melyek a halnyálkát termelik és a bőr felszínére juttatják (ez a nyálka egyrészt védi a halat a kórokozóktól, másrészt sikamlóssá teszi a testét). A másik az irharéteg, mely vérerekkel, színsejtekkel és idegsejtekkel teli kötőszöveti rostokból áll.