bogrács
Fokhagymás balin
Receptet feltöltötte: halaskarcsi
Fokhagymás balin
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1.5kg alatti balin,só,fokhagyma granulátum,kolozsvári szalonna(15dkg)

Elkészítési módja:

A balint rendesen beirdalom(2mm-enként),sózom.A vékonyra szeletelt szalonna felét lerakom a tepsibe.a balint kívül belül meghintem a fokhagymával,tetejére rakom a maradék szalonnát és mehet a sütőbe.Amikor a tetején a szalonna megpirult,kész is van.kb 25 perc.Márnából,dévérből,paducból is finom.Pontyból,kárászból nekem nem ízlett igazán,harcsából szerintem jó,de nem próbáltam.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A horgászorsót a III. századi Kínában találták fel. Európában mégis csak a XVIII. század folyamán kezdett elterjedni. A multipikátoros orsót Kentucky állambeli George Snyder órásmester gyártotta le először. Az állódobú orsó műszaki tervét Alfred Holden Illingworth angol úriember készítette el.