bogrács
FOKHAGYMÁS KESZEG PARÁZSON SÜTVE
Receptet feltöltötte: admin
FOKHAGYMÁS KESZEG PARÁZSON SÜTVE
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

8 nagyobb keszeg  

piros bors
3 evőkanál olaj
9 gerezd fokhagyma
1 citrom leve

Elkészítési módja:

A megtisztított, sűrűn beirdalt keszeget, sóval durvára tört piros borssal és 3-4 gerezd zúzott fokhagymával kívül bedörzsöljük. Ezután egy mély tálba rakjuk, majd olajjal meglocsolva egy  órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a fűszerek a húst jól átjárják.
A keszeget a maradék félbe vágott fokhagymával faszénparázs felett ropogós pirosra sütjük.    A rostról levéve citromlével locsoljuk. A sült foghagymákkal együtt salátával tálaljuk.

Hozzászólások
pecas722009.06.11.Én már csináltam ez a fajta megoldást de én ugy hogy alu foliába szoktam be csavarni és elötte olajat locsolok rá hogy ne ragadjon le!!! Igy is nagyon finom ha valaki gondolja propálja ki igy is!!!
carphanter2008.08.15.Az én kedvenc receptem,igaz nem vagyok oda a halér de ezt töbször fogyasztom.
Ahány kárász annyi teáskanál mustár és annyi zúzott fokhagyma gerezd.
A halakat 2cm enként beírdakom sózom borsozom.A zúzott fokhagymát összekeve-
rem a mustárral,bekenegetem vele a halakat.Min 1 napig hütöben pácolódik.
Sütés elött papírtörlővel letörlöm a pácot.6 kanál liszthez 1-2 kanál pirospaprikát
keverek,ebben megforgatom a halat.Kisütöm,frissen őrölt borsal és citromlével
fűszerezem.EZ NAGYON FINOM.A sör is jól megy hozzá.
carphanter2008.08.15.Zuluman én is így csinálom.Csak egyszer forgatom,óvatosan.
iNDa2008.01.22.Hal!
Feltétlen ki fogom próbálni az ötleteiteket! (kivéve Zsó ötletét, mert ő nem járatos a konyhában, csak a hűtőböl képes kivenni a söröket:)

Ha jó idő lesz kinti sütögetéshez, akkor megírom, jó sok fotóval, hogy mik a bénázások és hogyan is kellene, hogy menjen. :)

Nagyon köszi!
dani
zuluman2008.01.22.Gondolom, az a fő problémátok, hogy a hal bőre letapad a rostélyra. Bevallom, még keszeget nem sütöttem parázson, de kedvet kaptam a recept olvasásakor. Tengeri halat, viszont rendszeresen sütök. Az a lényege, hogy a halat egyáltalán nem kell forgatni, csupán egyetlen egyszer. Csakis akkor forgassátok meg, amikor már teljesen összesült a tűz felöli oldala. Addig hozzá sem szabad nyúlni. Tényleg jól süssétek át. Kezdjétek el két db villával szépen megemelni, de ne valami barbár módra, hanem centiről-centire haladva, amíg teljesen el nem válik a rácstól. Ha még le van tapadva és úgy érzitek, hogy lehetetlen tovább haladni, anélkül, hogy szétesne, akkor hagyni kell még sütni. TÜRELMESEN!!!
Pityu2007.11.30.Még az elfelejtettem,hogy lehet kapni (hiper-szupermarketekben)speciális "halsütő rácsot"ami hasonlít teniszütőhöz.Szét kell nyitni,beleteszed a halat,ráhajtod és mehet fel sülni.Így nem kell levakarni a rácsról,ha odaragad.Viszont előfordul,hogy ebbe is letapad,de legalább nem ég oda.Halforgatáshoz érdemes spaklit használni!
Pityu2007.11.30.Dani+Zsó!
A rácsot le kell tisztítani drótkefével,aztán félbevágott citrommal le kell kenni(ez a rajta maradt koszt szedi le)majd olíva v étolajjal le kell kenni(ecsettel v. átitatott törlőpapírral).Fontos még,hogy a rács forró legyen és a halat is olajozni kell v. pácba forgatni!Célszerű a halsütés előtt vmilyen zsírosabb húst sütni,ez jól "lekeni" a rácsot a halnak.
pác tipp:citromlé+olívaolaj+só+zúzott fokhagyma+oregánó.
Jó sütögetést!
Zso2007.11.23.Szia Dani !

Szerintem rakj a halak alá valami távtartót, akkor nem ragad a rácsra :-)

Zso
iNDa2007.08.23.Hal All,

Mi a titka annak, ha rácson sütjük a halat, hogy ne ragadjon oda? Hálás lennék az ötletekért, esetleg ha valakinek már bevett gyakorlata van, azért meg pláne!

Ave,
dani
A jól bevált harcsázó technika a kuttyogatás ősi magyar horgászmódszer!