bogrács
FOKHAGYMÁS, MUSTÁROS SÜLT KESZEG
Receptet feltöltötte: admin
FOKHAGYMÁS, MUSTÁROS SÜLT KESZEG
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

3 kg keszeg vagy kárász (15–20 dkg-osak)
1 l olaj
0,5 kg liszt
1 fej fokhagyma
1 tubus mustár
1 evőkanál őrölt édes paprika
1 mokkáskanál őrölt bors

Elkészítési módja:

A halakat megtisztítjuk, sűrűn (2 mm) beirdaljuk és besózzuk. A fokhagymát tisztítás után fokhagymazúzón átnyomjuk, majd a tubus mustárral elkeverjük. Az így elkészített masszával a halakat bedörzsöljük, és egy-két órára hűtőbe tesszük.
A pihentetés után a halakat a borssal ízesített paprikalisztbe forgatjuk, majd forró olajban, serpenyőben vagy fritőzben ropogósra sütjük.

Hozzászólások
carphanter2008.08.29.Na akinek ez nem ízlik egyen zöldséget.Ez az egyik kedvencem,ízletes
A halak nem csak a kopoltyúkon keresztül beáramló vízből jutnak oxigénhez. A testüket fedő bőrön keresztül is jelentős mennyiségű oxigént választanak ki a vízből.