bogrács
Füstölt lazac cukkinis tócsnival
Receptet feltöltötte: FishKngiht
Füstölt lazac cukkinis tócsnival
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

4 személyre: 50 dkg cukkini 1 kis fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csokor kapor 1 tojás 2 evőkanál liszt 3 evőkanál olaj a sütéshez 20 dkg szeletelt füstölt lazac 1 dl tejföl

Elkészítési módja:

A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, végeit levágjuk, és a húsát héjastól, nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A kaprot megmossuk, és apróra vágjuk. A cukkinihez adjuk a hagymát, a fokhagymát, beleütjük a tojást, és megszórjuk a liszttel. Sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk, a masszából 8 tócsnit sütünk. Mindkét oldalát kb. 4 percig aranysárgára pirítjuk. Konyhai papírkendőre szedjük, a felesleges olajat leitatjuk róla. A tócsnik tetejére fektetjük a lazac szeleteket. A tejfölt simára keverjük a kaporral, összekeverjük, és a hal tetejére teszünk belőle egy kis kanállal. Munka: kb. 20 perc

Hozzászólások
tarpon12009.11.30.Kösz a receptet, imádom a füstölt lazacot! Ki fogom próbálni!
A csukaivadék, amikor eléri a 20 mm-es hosszt az addig kerekesférgekből és planktonszervezetekből álló étrendje jelentősen megváltozik. Átvált ragadozó életmódra. Amennyiben nem elég sikeres az erre az időszakra eső pontyfélék ívása, a csukák közti kannibalizmus jelentős méreteket ölthet.