bogrács
Hal Ropi
Receptet feltöltötte: FishKngiht
Hal Ropi
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

Fél kg apró sneci hal kb 10 centisek,só,bors,1 kanál ő paprika,5 e kanál liszt,olaj a sütéshez.

Elkészítési módja:

A halakat megpucolom, kibelezem, átmosom. Kívül-belül sózom, borsozom. 1 napig állni hagyom a hűtőben. Ezalatt a só a szálkákat jól megdolgozza. A 1 rész őrölt paprikát összekeverem 5 rész liszttel, a halakat beleforgatom. Kevés olajon ropogósra sütöm. JÓ ÉTVÁGYAT!

Hozzászólások
hunter722010.02.11.Szeretek spiccbottal horgászni,ezért elég sokszor készítek ilyet vagy hasonlót,finom rágcsálni való,csak én chipsnek hívom.
Az amúr (Ctenopharyngodon idella) eredeti elterjedése a Jangce és a Sárga-folyó volt. A XX. században kezdték telepíteni világszerte ennek köszönhetően nemcsak Európába, hanem a tengerentúlra is eljutott. Hazánkban az első regisztrált amúr telepítés 1968-ra datálódik, melynek helyszíne a tatai Cseke tó volt.