bogrács
Halnyársak narancsos mártásban
Receptet feltöltötte: FishKngiht
Halnyársak narancsos mártásban
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

4 személyre: 50 dkg tengeri halfilé 1 citrom leve 25 dkg gomba 1 piros húsú paprika 1 zöld húsú paprika 2 narancs 3 evőkanál olaj 1 dl csirkeleves (kockából) 2 evőkanál édes fehérbor 1 csipet csípős pirospaprika

Elkészítési módja:

A halfilét kb. 3 cm-es kockákra vágjuk, bedörzsöljük sóval, és citromlével megöntözzük. A gombát megtisztítjuk, ha apró egyben hagyjuk, ha nagyobb négyfelé vágjuk. A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, kicsumázzuk, és kb. 3 cm-es kockákra vágjuk. A narancsok levét kifacsarjuk. A halat, a gombát és a kétféle paprikát váltogatva négy nyársra húzzuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a nyársakat óvatosan belehelyezzük. Lassú tűzön gyakran forgatva megsütjük. (Olajjal megkenve faszénparázs fölött is süthetjük.)A narancsok levéhez öntjük a levest, a bort, és csípős piros paprikával, őrölt borssal ízesítjük, és beforraljuk. Ha sűríteni akarjuk, kevés lisztet vagy étkezési keményítőt adunk hozzá, és még 2 percig forraljuk. A mártást a nyársakra öntjük, úgy tálaljuk. Munka: kb. 15 perc

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A márna ikrája és az angolna vére mérgező, elfogyasztva hasfájást, hányást és erős fejfájást is okozhat.