bogrács
Kapros Harcsa Fenség
Receptet feltöltötte: Atyesz
Kapros Harcsa Fenség
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

Hozzávalók: 1-1 ½ kg harcsafilé 2 kg héjában főtt burgonya ½ kg barna csiperke 5 csomó friss kapor!!! 1 liter tejből, 10 db vajból, 3 evőkanál finomlisztből főzött besamell Kukorica olaj 2 db citrom Vegeta Kottányi halak fűszerkeverék 2-3 fej hagyma Kukorica liszt Só, bors

Elkészítési módja:

A harcsaszeleteket sózzuk, fűszerekkel bekenegetjük, majd a friss citromlével meglocsolva a hűtőbe rakjuk fél órára. Amíg a harcsa „tökéletesedik” egy tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk, a burgonyát karikára vágjuk, elterítjük benne. Sózzuk, borsozzuk, ha gurmanok vagyunk – és azok vagyunk – őrölt szerecsendióval is megtiszteljük a sorokat. Besamell mártást készítünk a tejből, vajból és a finomlisztből. Félre tesszük hűlni. A hagymát megfonnyasztjuk, rádobjuk a szeletelt gombát. Ízesítjük borssal vegetával. Amikor a gomba megpuhult az egészet beleöntjük a gombára áhítattal váró besamellbe és beleszórjuk az apróra vágott kaprot. A harcsát közben már kivettük a hűtőből, lecsepegtetjük és a kukorica lisztben megforgatva kisütjük a kukorica olajban, hogy kívül ropogós kéreget kapjunk. A harcsaszeletet a burgonyára rendezzük, nyakon öntjük a gombás kapros szósszal, sajtot is szórhatunk a tetejére. Sütőben pirosra sütjük és hálát adunk a Teremtőnek, hogy horgásznak születtünk.. Papp Kiszely Zsuzsa

Hozzászólások
tisza6662010.01.06.Ez nagyon-nagyon jól hangzik. Nagyon finom lehet, tavasszal megcsinálom. Boltban nem veszek halat, az nem olyan finom:)
+5 pont a stílusért!
Attila012009.05.04.Hát ezt biztosan kipróbálom legközelebbi főzőcskémkor.
A NOT-A-KNOT (csomó nélküli kapocs) kapoccsal nagymértékben nő a zsinór valós, szakítószilárdsága, mivel azt nem terheli csomó.