bogrács
Kapros juhtúróva töltött harcsa
Receptet feltöltötte: Szepi1
Kapros juhtúróva töltött harcsa
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

1.5kg fej nélküli tisztított harcsa,10dkg füstölt szalonna, 20dkg juhtúró, 3gerezd reszelt fokhagyma,egy kevés kapor ízlés szerint,40dkg tejföl,őrölt bors,piros arany,só.

Elkészítési módja:

Belehelyezünk a tepsibe 4-5 csík füstölt szalonnát, majd belerakjuk a harcsát .Összekeverjük a túrót a fokhagymával és a kaporral majd beletöltjük a harcsába,hústűvel lezárjuk.Újabb szalonnacsíkokat rakjunk most a harcsa tetejére,kevés olaj alufólia és mehet a sütőbe.Kb 45 perc sütés után leöntjük az egészet a bekevert tejföllel,majd fólia nélkül kb 20 percig pirítjuk. A tejföl keverék egy evőkanál piros arany ízlés szerint,a sok bors nagyon pikánssá teszi ,a sót csak módjával mert a túró elég sós. Jó étvágyat kívánok .

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
Az amúr (Ctenopharyngodon idella) eredeti elterjedése a Jangce és a Sárga-folyó volt. A XX. században kezdték telepíteni világszerte ennek köszönhetően nemcsak Európába, hanem a tengerentúlra is eljutott. Hazánkban az első regisztrált amúr telepítés 1968-ra datálódik, melynek helyszíne a tatai Cseke tó volt.