bogrács
konyakos hal krumplival
Receptet feltöltötte: disofun
konyakos hal krumplival
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

halhoz: - só - halfűszerkeverék - 1dl konyak - 15 dkg margain - 2 nagyobb harcsa vagy süllő filé - kevés citromlé - zsemlemorzsa krumplihoz - 15 dkg vaj - 4-5 gerezd zúzott fokhagyma - petrezselyem zöldje apróra vágva - só, bors - 5-6 szem közepes krumpli

Elkészítési módja:

a hafiléről leszedjük a bőrt, majd enyhén sózzuk és beörzsőljük halfűszerkeverékkel, ezt követően 1 órát pihentetjük a hűtőben, a margarint összekeverem a konyakkal (még majdnem egyneművé válik), majd adok hozzá két kiskanál halfűszerkeveréket és ezzel is elkeverem (a konyak és a halfűszerkeveréket ízlés szerint változtathatjuk), egy tepsit kikenek margarinnal belefektetem a halfiléket és lekenem a konyakos margarin 3/4-ével majd 10 percig sütőben 140 fokon sütöm, kiveszem rákenem a maradék margarint, megcsepegtetem kevés citromlével és megszórom zsemlemorzsával, vissza teszem a sűtőbe 170 fokon sütöm, amig a zsemlemorzsa meg nem pirul rajta mellé a krumplik közepét almacsumázóval eltávolítom, a margarint megolvasztom és beleteszem a fokhagymát, sót, borsot, petrezselyemzöldet, majd mélyhűtőbe teszem, ha megkeménykedett a krumplikba töltöm ás alufóliával betekrem, hogy a margarin ne folyhasson ki, sütőben 180 fokon 15-20 percig sütöm ezt a receptet lehet tengeri halakkal is készíteni pl: vajhal, stb.

Hozzászólások
carphanter2008.08.29.Ötletes ezt elkészítem finom lehet
A halak színét a bőrükben termelődő különféle színsejtek aránya határozza meg. Ha egy faj irharétegében nagy mennyiségű guanin termelődik, akkor a hal színe ezüst lesz. Ha melanin sejtekből van több, fekete vagy barna lesz a bőrszín. Sárga szín akkor fordul elő, ha a xantofill színsejt dominál, míg piros akkor, ha az eritrofill van nagyobb számban jelen.