bogrács
Magvakban sült pácolt ponty
Receptet feltöltötte: FishKngiht
Magvakban sült pácolt ponty
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

4 személyre: 60 dkg pontyszelet 10 dkg tökmag, tisztított napraforgó, szezámmag, dió vegyesen 2 evőkanál zsemlemorzsa 2 evőkanál liszt 1 tojás A sütéshez: 3 dl olaj A páchoz: 1 szál sárgarépa 1 fej vöröshagyma 1 színes paprika 1 dl fehérborecet 1 mokkáskanál cukor (ízlés szerint) 2 evőkanál olívaolaj 2 babérlevél A tálaláshoz: 1 fej saláta 1 citrom

Elkészítési módja:

A halszeleteket megmossuk, majd megsózzuk, és állni hagyjuk. Gorombára összetörjük a magokat és összekeverjük a zsemlemorzsával. A halszeleteket lecsöpögtetjük, megforgatjuk lisztben, tojásban és végül a magos morzsában. Bő, forró olajban, kíméletesen, 5-7 percig sütjük. Konyhai papírtörlőre vagy szalvétára szedjük, és elkészítjük a pácot. A sárgarépát, a hagymát és a paprikát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra metéljük, a keveréket kicsit megsózzuk, és 10 percet állni hagyjuk. Az ecetet összekeverjük kevés cukorral, az olívaolajjal és 2 dl vízzel, beletesszük a babérlevelet, majd a zöldségekkel összekeverjük. A kisütött halszeleteket beletesszük a zöldséges pácba, és 1 napig hűtőben pihentetjük. Tálaláskor megmossuk a salátaleveleket, ráfektetjük a halat, a zöldségekkel együtt, ráteszünk a levéből is, és citrommal díszítjük. Ízlés szerint paradicsomot vagy más zöldséget is kínálhatunk mellé. Munka: kb. 30 perc

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
Minél keményebb a monofilzsinór anyaga annál kisebb a nyúlása, de nagyobb a szakítószilárdsága. Ellenben minél lágyabb annál nyúlékonyabb, gyengébb a zsinór.