bogrács
MANDULÁS PISZTRÁNG
Receptet feltöltötte: admin
MANDULÁS PISZTRÁNG
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

(4 személyre)
1-1,5 kg pisztráng
(4 db)

8 dkg vaj

Elkészítési módja:

1. A pisztrángokat megmosom, felbontom, kibelezem, és a gerinc mellől az alvadt vércsíkot gondosan kimosom. (Különösen fontos ez akkor, ha mélyhűtött pisztrángot használok.)
2. A halakat kívül-belül megsózom, majd vajban mindkét oldalukon lassan megsütöm. Miközben a pisztráng sül, egy másik - lehetőleg teflonbevonatú - serpenyőben megpirítom a vékony szeletekre vágott, héjától megtisztított mandulát.
3. Tálaláskor a pisztrángok tetejét gazdagon meghintem pirított mandulával. Petrezselymes, vajas burgonyával kínálom.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
Az úszóhólyag számos halfajnál nagy szerepet kap a hallásban. A vízben terjedő hanghullámok rezgéseit a bőrön és izomzaton kívül az úszóhólyag is érzékeli és felerősítve továbbítja azokat a belső fülhöz (labirintszerv). A másik nagyon fontos funkciója, hogy a hal vízben történő lebegését, süllyedését, illetve emelkedését is ennek a szervnek a segítségével szabályozza.