bogrács
Olívás-szardíniás grahampizza
Receptet feltöltötte: FishKngiht
Olívás-szardíniás grahampizza
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

A tésztához: 15 dkg teljes őrlésű graham liszt,1 evőkanál szójaliszt,1 dkg élesztő,2 evőkanál olívaolaj,kb. 0,8-1 dl langyos víz,só A töltéshez:3-4 evőkanál kész pizzaszósz (esetleg ketcup),20 dkg paradicsom,25 dkg szardínia,10 dkg póréhagyma,6 dkg olajbogyó,15 dkg ízlés szerinti sajt,oregánó

Elkészítési módja:

HA nincs lehetőség szardíniát beszerezni akkor csinálhatjuk bátran gardával vagy snecivel. Az élesztőt kevés langyos vízbe morzsoljuk és 1 evőkanál liszttel langyos helyen felfuttatjuk. Ezt a kovászt a liszthez keverjük, hozzáadjuk az olajat és annyi langyos vízzel gyúrjuk össze, hogy az edény falától elváljon. A tésztát kevés olajjal megkenjük, és langyos helyen 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük, majd kinyújtjuk és enyhén olajozott formába tesszük. Ez a tésztamennyiség egy 25 cm-es átmérőjű formához elég. Tetejét kevés olajjal ismét megkenjük, villával megszurkáljuk és 220 fokos sütőben 6 perc alatt elősütjük. Ekkor ismét megkenjük kevés olajjal és elkenjük rajta a pizzaszószt. Elosztjuk rajta a felszeletelt paradicsomot és a szardíniát, a karikára vágott póréhagymát és az olajbogyót. Meghintjük oregánóval, reszelt sajttal és a sütőbe visszatolva még 6-8 percig sütjük.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A jól bevált harcsázó technika a kuttyogatás ősi magyar horgászmódszer!