bogrács
PISZTRÁNG KÉKEN
Receptet feltöltötte: admin
PISZTRÁNG KÉKEN
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

egy adaghoz 1 db pisztráng (15-20 dkg)
 citromlé vagy ecet ízlés szerint
 só

Elkészítési módja:

A pisztrángot zsigerelés után csak belül mossuk meg, mert a külső bőrfelületén levő nyálkaréteg adja a kék színt, ezért ezt nem szabad megsérteni. Belülről megsózzuk, és megfelelő tálra vagy tányérra fektetjük. Az edénybe 2-3 evőkanál vizet teszünk. A halat megcsepegtetjük citromlével (vagy ecettel). A farokvéget fóliával betekerjük, papírral lefedjük, majd 3,5 percig 650 W-on sütjük a halat. 2,5 perc után a fóliát és a papírt eltávolítjuk a farokról. Mélyhűtött halnál a sütési idő 1 perccel hosszabb. Petrezselymes burgonyát, esetleg mártást adunk tálalásnál a pisztránghoz.

Hozzászólások
Pityu2007.11.30.A "kékre főzött hal" módozatot sós,ecetes vízben főzve kell készíteni.A mikrót nem javaslom,tönkreteszi a hús szerkezetét!A mirelit halon nem sok nyálka marad,ami bekéküljön!
A halak színét a bőrükben termelődő különféle színsejtek aránya határozza meg. Ha egy faj irharétegében nagy mennyiségű guanin termelődik, akkor a hal színe ezüst lesz. Ha melanin sejtekből van több, fekete vagy barna lesz a bőrszín. Sárga szín akkor fordul elő, ha a xantofill színsejt dominál, míg piros akkor, ha az eritrofill van nagyobb számban jelen.