bogrács
PISZTRÁNG SÜLTPAPRIKA KÖNTÖSBEN
Receptet feltöltötte: admin
PISZTRÁNG SÜLTPAPRIKA KÖNTÖSBEN
Recept értékelése Értékeld Te is!

1

2

3

4

5
Hozzávalók:

3 db pirospaprika
10 dkg dió
10 dkg zsemlemorzsa
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj

őrölt bors
4 db pisztráng
olívaolaj a sütéshez.

Elkészítési módja:

A pisztrángok fejét vágjuk le, nyissuk szét, majd a gerinccsontnál megfogva kezünkkel óvatosan kezdjük a szálkákat lefejteni a húsról. Így egy nagy tenyérnyi, szálkamentes halszeletet kapunk.
A megmosott paprikákat tegyük egy sütőlapra, forró sütőben addig süssük, míg a bőre barnulni nem kezd. Ha kihűlt, húzzuk le a bőrét, magházát vegyük ki, és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a fokhagymát, olívaolajat, sót, őrölt borsot, diót, zsemlemorzsát. Kézi mixerrel pürésítsük.
A pisztrángszeleteket alaposan forgassuk meg a sült paprikás szószban, majd serpenyőben,   felhevített olajban mindkét oldalát süsük ropogósra.
Köretnek céklás rizottót, fokhagymás burgonyapürét, vagy pestós tésztát kínáljunk.

Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások.
A süllő ívása márciusban, áprilisban történik. Ikráit a fák vízbe nyúló gyökérzetére rakja le, és a hím kikelésig őrzi őket. Gyakran előfordul, hogy ívása a kedvezőtlen víz- és hőmérsékleti viszonyok miatt elhúzódik. Ez jelentős kárt okozhat a leendő állományban, hiszen az akkor már leívott keszegek ivadékai „kinőnek” a süllő szájából, vagyis nincs mivel táplálkoznia.